fbpx
Свържете се с нас: +359 893 268 564

За повече от четири деситилетия, името на Студекс е символ на доверие и безопасност в пиърсинга по целия свят. Студекс системите за пробиване на уши и антиалергичните обици са произведени във фабрика в Лос Анджелис, Калифорния.

Един от най-отличителните белези за женственост, според нормите на нашето общество, са обеците, които красят лицето на нежната половина от човечеството. Въпросът за пробиването на ушите рано или късно започва да вълнува всяка майка, която има момиченце.

А времето и начина, по който това ще бъде изпълнено зависи от възгледите на родителите и най-вече от това кога самата майка се е сдобила с тези украшения за първи път.

Често задавани въпроси

Къде да пробием ушите на детето?
Основно при избора на кабинет, в който да поставите първите обеци на детето си е това той да бъде чист, а инструментите, които се използват да бъдат напълно стерилни. Така ще избегнете инфекциите, които са много болезнени за малчуганите, а и заради тях може да се наложи да свалите обиците, за да заздравее дупката.
С какво Studex 75 се отличава от останалите системи за поставяне на обеци?
Studex 75 е американска система за поставяне на обеци за уши, вежди, нос и пъп. Системата се отличава от останалите с това, че апаратурата е малка, безшумна и позволява много бързо и точно да се постави обецата. Процедурата е почти безболезнена, усеща се само леко ощипване. Обеците, с които работим, са изработени от хипоалергенна медицинска стомана с много високо качество и предлагаме изключително голям избор от модели, подходящи за всички възрасти. Най-важното е, че материалът е хипоалергенен и дори хора, на които са им пробити ушите могат да си закупят обеци, защото няма никакъв риск от алергия.

За пробиването на уши няма ограничение във възраст и пол – дупчат се уши на бебета, деца, подрастващи, възрастни. Най-мъничките клиенти може да бъдат дори на 40 дни. Процедурата е търсена и от мъже.

Продупчването протича сравнително бързо и стресът е сведен до минимум, което е особено важно за децата. По принцип и възрастните се притесняват, тъй като не знаят какво е усещането.
Какво представлява процедурата?
Процедурата е стерилна, използват се медицински ръкавици за еднократна употреба, почиства се ухото, подсушава се, маркира се със специален маркер за разчертаване на мястото, където ще се постави обецата. Всъщност това е най-сложната част, защото от правилното разчертаване зависи поставянето на обеците на точното място, т.е. в центъра на меката част на ухото, за да няма последващо увисване. Когато сме готови с маркирането, слагаме обеците (всяка е в собствена стерилна кутийка) на апарата, като имаме възможност за едновременно поставяне на двете уши или последователно. Поставянето буквално е за секунди. След което меката част на ухото се намазва с антибактериален гел, който остава при клиента за ползване вкъщи.

Важно е да отбележим, че при перфорацията нито апаратчето докосва ухото, нито ние с ръце, автоматично се поставя дори и закопчалката на обецата. Самата обеца продупчва ухото и винтчето автоматично се закопчава от задната страна, което става изключително бързо, просто за миг. В интерес на истината самата подготовка отнема повече време.
Каква е препоръчителната домашна грижа?
След поставяне на обеците задължително правим инструкция за домашна грижа – през първите 24 часа ушите не трябва да се мокрят и да се използват шампоани и балсами. Не препоръчваме плуване в басейн 3-5 дни след процедурата заради препаратите във водата.

Гелът, който даваме, се ползва 2 пъти дневно в рамките на 3-4 дни, без да се свалят обеците – поставя се по 1 капка отпред и отзад на ухото и леко се раздвижва обецата. След 4-я ден гелът се ползва веднъж дневно до изчерпването му. Процедурата е абсолютно безкръвна. Наблюдава се единствено леко зачервяване и подуване, което е нормална реакция и отшумява за 24 часа, понякога и по-рано. Обецата започва да се върти на 180 градуса след 4-5 дни, защото дотогава Медицинските обеци, които поставяме трябва да стоят минимум 2 месеца, без да се свалят, за да няма зарастване.

След тези 2 месеца обеците вече могат да се сменят, а могат и да останат година, две – няма никакъв проблем. При по-малките деца трябва родителите да бъдат внимателни, когато събличат дрешките, за да не закачат обеците, което може да причини дискомфорт или в най-лошия случай падане на обеца.

Въпреки че обеците са закрепени здраво и не падат никак лесно, все пак е възможно да се случи. Също така обеците не трябва да се стягат, апаратът ги поставя автоматично, така че да има движение и въздух, който подпомага оздравителния процес. Самият винт не трябва да се затяга поне 1 месец, защото това води до възпаление, ухото започва да се подува и става чувствително.
Мога ли да използвам старите си обеци за пробиване на уши?
Не, специалистите, които използват съвременните инструменти на Studex не могат да пробиват уши с нестерилни обици. Ушите се пробиват с избраните от вас обици, които са в стерилна опаковка. Обицата и закопчалката се зареждат в инструмента преди пробиването.

Модният дизайн на обиците ги прави предпочитани за носене и след оздравителния период.
Мога ли да пробия ушите си през зимата ?
Да, разбира се!

От време на време клиентите ни казват, че им било казано, че не е добра идея да пробиваш ушите си през зимата. Не знаем от къде идва това суеверие. Никога не е имало логично обяснение за това. Истината е, че ушите могат да се пробият през всеки сезон. Когато през зимата ушите са ви студени, се чувствате дори по-приятно. Внимавайте само с шапките, шаловете и плетените пуловери, както вече сме ви описали. Но така или иначе вие винаги ще внимавате когато сте с обици и се обличате.
Още не съм пълнолетна. Необходимо ли е разрешение от родителите ми, за да пробия ушите си?
Да, за непълнолетните е необходимо разрешение от родителите. Младежите и децата под 16 год. трябва да бъдат с родителите си или с настойниците си, които преди процедурата подписват документ за информирано съгласие. Младежи над 16 год. е достатъчно да представят документ, подписан от родител или настойник.
Защо Благовещение е специален празник, на който много майки искат да поставят обеци на своите момиченца?
На този празник е наистина голяма еуфория и вълнение както за родителите, така и за децата. Хората се радват много на този празник, защото поверието гласи, че ушите зарастват по-бързо и продупчването е по-безболезнено. Празникът е хубав, но ние от Perfect Line Aesthetic Center Ви съветваме да не чакате специално Благовещение, тъй като всеки ден е подходящ за поставяне на обеци.

Имате още въпроси ?

Пишете ни