fbpx
Свържете се с нас: +359 893 268 564

Хиалуронови филъри

    Инжектирането на хиалуронови филъри са сред най-популярните и ефективни съвременни методи за попълване на бръчки, уголемяване на устни, контуриране на лицето. Основният им компонент е хиалуроновата киселина, която е естествена съставка на човешкото тяло.
    Нейните основни свойства са да поддържа кожата добре хидратирана, да повишава еластичността й и да забавя процесите на стареене.
С напредването на възрастта, синтезът на хиалуронова киселина намалява значително и се налага периодично да бъдат добавяни допълнителни количества от нея чрез различни процедури.
    Ние работим само с временни филъри които с времето се резорбират напълно.

Процедурата се извършва от лекар!

За какво се използват най-често хиалуроновите филъри?
Хиалуроновите филъри най-често се използват за:
- придаване на обем на устните;
- за попълване на назолабиалните гънки започващи от външния край на ноздрите до външния ъгъл на устните;
- за зоната около устните или т.нар. “баркод бръчки”;
- бръчки в областта на бузите и марионетните бръчки които се разполагат между ъгъла на устните и долната челюст;
- моделират се скули.
Какво е важно да знаем преди процедурата?
Важно е преди процедурата да се проведе консултативен преглед, за да се уточни подлежащият на третиране проблем и методът за неговото отстраняване. Понякога се налага комбинация между различни филъри или комбинирането им с друг вид терапия, например мезотерапия.
Как протича процедурата?
20-30 минути преди процедурата се извършва обезболяване с лидокаинов крем върху зоната, която предстои да бъде третирана. След като мястото е обезболено, се преминава и към инжектирането на продукта. Чрез серия от убождания на различна дълбочина се инжектира предварително подбраният продукт. Цялата процедура отнема около 1 час.
Болезнена ли е процедурата?
Процедурата е слабо болезнена, тъй като преди това се извършва обезболяване с лидокаинов крем.
Има ли възстановителен период?
След процедурата кожата в третирана област е подута. Понякога могат да се появят синини на местата на убожданията, които изчезват за няколко дни, а междувременно могат да бъдат прикрити с грим.
Кога настъпва ефектът и каква продължителност има?
Резултатите са видими веднага, но крайният резултат се вижда след 10-14 дни. Когато се поставя за първи път, хиалуроновият филър се резорбира по-бързо отколкото ако има наслагване на продукта. Това зависи от индивидуалните особености на организма. Средната продължителност на временните хиалуронови филъри е между 6 и 12 месеца.
Има ли противопоказания за поставяне на филър?
Хиалуранови филъри не се поставят при бременност, кърмене, инфекции и кожни раздразнения в третираната област, влошено общо здравословно състояние.

Имате още въпроси ?

Пишете ни