fbpx
Свържете се с нас: +359 893 268 564

Какво представлява мезотерапията?

Мезотерапията е метод в естетичната медицина, при който чрез инжектиране в повърхностните – средно дълбоки или дълбоки слоеве на кожата се въвеждат различни коктейли от витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина  и други вещества с доказано биологично активно въздействие. Чрез инжектирането се избягва защитната бариера на епидермиса, благодарение на което методът дава бързи и отлични резултати. При прилагане на продуктите в повърхностните слоеве на кожата, се цели подобряване на регенеративните процеси на клетките и микроциркулацията на кожат.

Резултатът е уплътняване, подобряване еластичността и вида на кожата, изглаждане на финните бръчки. Кожата на лицето изглежда по-млада и по-свежа.

За какво се използва мезотерапията?

Ревитализиращо действие – реструктурира кожата и стимулира производството на колаген и еластин. С времето външни и вътрешни фактори провокират застаряването на кожата. Текстурата ѝ се променя: появяват се бръчки, кожата изглежда уморена поради липса на тонус и блясък. Хиалуроновата киселина, подсилена от регенериращото действие на растителни стволови клетки и витамини, могат ефективно да се борят с тези симптоми.

Стягащо дейсвтие – подобрява се тургорът, овлажняването и вида на кожата. Външните фактори, загубата на обем и гравитацията са основни причинители на загубата на твърдост на кожата. Обогатеният със силиций DMAE и протективното действие на антиоксидантите спомагат реструктурирането на кожата по начин, който ѝ възвръща предишната стегнатост.

Изсветляващо действие – изветлява кожата и изравнява тена. Хиперпигментацията може да се случи на всеки тип кожа и на всяка раса. Тя се увеличава с годините и засяга главно жени преди менопаузата. Предразполагащите фактори са: слънчеви бани, възпаление, хормонални промени, някои заболявания и някои медикаменти.

Почистващо действие (при акне) – регулира секрецията на себум. Превенция на следвъзпалителната хиперпигментация. Предразположената към акне кожа изисква специална терапия, която едновременно да контролира себумната активност, като в същото време запази добро ниво на хидратация. Изборът на противовъзпалителни вещества, комбинирани с продукти, съдържащи комплекс от витамини и хиалуронова киселина предоставят точно това двойно действие.

Антиоксидантно действие – превенция на стареенето чрез борба със свободните радикали. Свободните радикали са нестабилни, високоактивни молекули, които се произвеждат естествено в кожата, стимулирана от външни въздействия (UV лъчи, химични продукти, лекарства и др.). Те допринасят за причиняването на клетъчен стрес, възпаление и застаряване на кожата. Затова трябва да бъдат неутрализирани чрез използването на мощни антиоксидантни добавки.

Борба с косопада – стимулира растежа на коса и лекува андрогенната алопеция. Последната  представлява постепенна загуба на коса поради действието на тестостерона. Тя засяга най-много мъжете, както и жените преди менопауза. Хормонът, отговорен за заболяването е дихидротестостеронът (DHT), който се произвежда под действието на ензима 5-алфа-редуктаза.

Оформящо действие – реформира долната трета на лицето и тялото. Стареенето, качването на тегло или хормонални нарушения са главните фактори, които са отговорни за натрупването на мазнини в някои части на тялото (паласки, корем, бедра, дупе) или в зоната под брадичката. Тези отлагания могат да бъдат ефективно третирани с комбинация от фосфатидилхолин и дезоксихолиева киселина.

Изглаждащо действие– намалява задръжката на вода и отпуснатата кожа. Действа антицелулитно. Tерапията на целулита или ефекта на портоколава кожа изисква комплексен подход за справяне с причинителите му: подуване на мастните клетки, липса на плътност, венозна и циркулаторна недостатъчност.

Често задавани въпроси

Как да изберем най-подходящите съставки за нас?
В зависимост от състоянието на кожата и съответния проблем на клиента, лекарят подбира най-подходящите продукти. Подходът е винаги индивидуален.
Какво е усещането по време на процедурата?
По време на процедурата се извършва локално обезболяване чрез анестесиращ крем, в резултат на което манипуляцията е почти безболезнена.
От колко процедури имаме нужда?
За постигане на оптимален ефект обикновено е необходим курс от 4-6 процедури, които се извършват през интервал от 1 до 2 седмици.Разбира се, точният брой на тези процедури зависи до голяма степен от вашите индивидуални характеристики и особености.
Съществува ли риск от възникване на странични ефекти от мезотерапията?
Мезотерапията не носи риск от възникване на сериозни странични ефекти за клиента. По принцип процедурата по мезотерапия се извършва с изключително фина и тънка игла, изключваща възможността за видими и трайни наранявания на човешката кожа. Разбира се, винаги могат да се появят леки зачервявания, синини или прекалена чувствителност на кожата в третираната зона. Но това са съвсем краткотрайни ефекти, които изцяло изчезват в рамките на няколко дни.
Противопоказания:
• бременност и кърмене
• инфекции в третираната зона
• непоносимост към определени сьставки.

Безопасни ли са продуктите?
Да. Проведени са множество клинични проучвания на продуктите и е доказана пълната им безопасност и съвместимост с европейските стандарти. Предлагат се в над 45 страни.

Имате още въпроси ?

Пишете ни